Vårblommor och nya planteringar

Vårblommor och nya planteringar

Att välkomnas med nyplanterade vårblommor vid dörren gör vem som helst glad. Kanske har du precis som vi redan sett snödroppar och små krokusar smyga sig fram?

Äntligen befinner vi oss i början av den stora omvandlingen som sker i våra trädgårdar. Det är nu alla vackra färger träder fram som får oss att längta efter våren, solen och ljuset. För att hjälpa till att smygstarta våren erbjuder vi blommor för utomhusplanteringar. Nedan listar vi sex olika sorters blommor i vårt sortiment som klarar av lite frost – ifall vi skulle få en plötslig köldknäpp.

Flera av våra listade alternativ är perenner. Kanske undrar du vad det innebär när en blomma är perenn? Perenner är fleråriga växter som vissnar på vintern men kommer åter till våren igen.

Blommor för utomhusplantering

Bellis • En av vårens första uteväxter. Bellis är perenn och finns i flera olika färger.
Klöver trifolium • Fin såväl i kruka som i rabatt. Klöver sprider sig rejält och är perenn.
Tulpan •  Allas vår älskade tulpan i alla dess färger och former! Bevara gärna lökarna efter blomning för plantering till hösten.
Kungängslilja • Vår enda rutiga blomma som är vacker var som helst. Peta ner lökarna efter blomning och njut av den i rabatten nästa år.
Plättar i luften • Tro det eller ej, men plättar i luften är perenn som även övervintrar i kruka. Klipp ner på våren och du belönas rikligt. Kom ihåg att plättar i luften är riktiga vattenälskare.
Vita påskliljor •  Påskliljor hör våren till, en klassiker i ny tappning.

Ett tips är att inte plantera blommorna för nära varandra i krukan, då risken finns att de konkurrerar med varandra om platsen och aldrig växer till sin fulla storlek. Saknar du tid eller inspiration för vårens planteringar?  Kom gärna in hos oss så hjälper vi dig att komponera något vackert.

 Bästa hälsningar,